Művészet/Betegség/Üdvözlés - Art/Ill/Ery azaz Artillery koncertbeszámoló

Szeretünk új dolgokat kiprószálni, ilyen ez a mostani cikkermány is, amiben kicsit, picit más megközelítésbe' helyezzük volt élményeinket, benyomásainkat, mindezt akárcsak egy kupica alkoholos ital vagy bűzrudacska (avagy cigaretta-dohányárú) használata nélkül.

Trasher barátunkkal a közelmúltban tiszteletünket tettük az Artillery nevezetű pszichadelhikus-trash rockbanda koncertjén. Az élő produkció hatását egy eddig nem létezett, a zenei szaksajtó körében teljesen újnak számító párbeszédes formában rögzítettük le, mintegy további esztétikai és rajongói többletélményt adva ezáltal a Kedves Olvasónak, Rocktestvéreinknek.

633787996423171165-artillery

Trasher: Destroy, így egy pihentető éjszakai alvás után milyennek látod a tegnapi trash szeánszt?

Destroy: Lereszelték a szürkeállományunkat! Öreg rocker nem vén rocker, ha-ha!

Trasher: Jó volt látni, hogy bár Dánia tényleg nem a trash fellegvára, King Diamondon kívül mások is tudják, mi fán terem a fémzene. Szerinted ki volt a legjobb aznap? Nálam az énekes Sören vitte a prímet!

Destroy: Sören valóban nagyon jól tolta az ipart, de a két gitáros, Morten és Michael is rendesen odatették, amit kellett, olyan művészien munkálják a fémet, hogy mindenkinek fel kell kötnie a gatyát, aki versenyezni akar velük! Ellenben nem tudom, megfigyelted-e, hogy kis hazánk még mindig nem zárkózott fel Európához. A teremben minden második ember dohányzott! Ha már mindenáron élni akarnak a koporsószeggel - bár jómagam ezt sosem tettem, lám, mégis itt vagyok -, legalább mennének ki! Elképesztő ez az intolerancia, amit a nemdohányzó rockerekkel szemben tanúsítanak!

Trasher: Teljes mértékben igazad van, úgy gondolom, a szervezők dolga lenne, hogy fellépjenek az ilyen renitensekkel szemben! Sörennel kapcsolatban azonban az tetszett a legjobban, hogy a hátán vitte a produkciót, igazi tigrisként vezényelte le a bulit. Egyetlen kivetnivaló találtam csak benne, azt a borzalmas halálfejes sapkát! Szerinted kopaszodik?

Destroy: Csak erre tudok gondolni én is! Kicsit elkeserítőnek tartom egyébként, hogy már ilyen régi vágású veterán együttesek is divatoskodó, "emós" külsőt öltenek. Ez a kötött sapka elfogadható lenne egy olyan hard core / rap csapatnál, mint a Biohazard, de miért kell mindenáron hajkurászni a tinik közötti népszerűséget az Artillerynek, mikor ők ma is trasht játszanak, igaz, power metálos trasht?

Trasher: Nem lehet, hogy esetleg Tobi Sammethez akar hasonlítani? A hangjában és a zenében is elég sok az Edguy párhuzam... Pont ezért a régi nóták furik is voltak vele elsőre, de aztán hamar rá tudtam hangolódni a By Inheritance-ra, elsősorban az energikus előadásmódnak köszönhetően.

Destroy: Biztos, hogy ez is benne van, mentálisan és pszichokultúrálisan is megfigyelhető, hogy a zenészek körében mindig vannak követendő ikonok, méghozzá a stílus minden érájában. Heavy/power metál vonalon az Edguy abszolút ilyen.

Trasher: Igen, power metálban ma abszorút az Edgay az etalon! Amúgy a programhoz mit szóltál? Nem volt túl sok az új nóta?

Destroy: Kérlek szépen, én csak az új lemezt ismerem tőlük, ezért nem. Inkább a régieket sokalltam, hiszen mint mondtam, azokat nem ismerem, ráadásul nem is voltak olyan dallamosak.

Trasher: Nem ismered a régieket?! Kérlekszépen, azonnal hagyd el a termet, ha-ha! Hát, akkor a régi nótákat nem élvezhetted túlzottan!

Destroy: Hát, mindenre azért nem jut idő a mai dömpingben! Én pedig egyébként is a heavy metálosabb dolgokhoz vonzódok elsősorban, az Artillery nekem már a határon van. De ez még olyan trash, ami nekem is tetszik.

Trasher: Sajnos a rossz hangzás annak is alaposan feladta a leckét, aki annyira tisztában van velük, mint jómagam. Most voltam először a Kék Yukban, de a hely hangzás szempontjából valami rettenetes, nem? Sajnos ebben is elég messze vagyunk Európától, alig akad valamirevaló rock-klub!

Destroy: Igen, a hangzás nem volt az igazi, nem tudott rendesen megdörrenni a motyó. Nem tudom, ki tehet erről, de szégyellje magát! Idejön egy ilyen világhíres együttes, és ezt kapja: füstöt és rossz kihangosítást. Nem értem azt sem, miért nem lehetett a koncertet egy nagyobb helyre vinni, ahol látszik is a színpad, például az A38 Hajóra. Lehet, hogy itt olcsóbb volt megrendezni ezt a fellépést, de nem mindig a pénznek kellene az elsődlegesnek lennie, hiszen a rock zene szeretete is számít!

Trasher: Igazad van, megérdemelték volna a méltóbb körülményeket, főleg, hogy európában ma a Sodom mellett messze ők a legerősebbek koncertfronton! Épp ezért sajnálom, hogy ilyen kevesen voltunk, bezzeg a harmatgyenge Exoduson megtelt a metálsátor tavaly! Fene se érti az embereket! Mégha az Artilleryből nem is lesz mainstream zenekar, azért legközelebb is megnézzük őket?! Én biztos hozok magammal még egy embert is, ha-ha!

Destroy: Én ott leszek, de remélem, addigra már kicsit pozitívabban állnak majd az emberek a dolgokhoz itthon és ezért nem lesz szükségük olyan mankókra, mint a dohányzás!

Trasher: Úgy legyen! Trash til Deat!

1_statler_waldorf
Ha valakit sokkoltak a néhol csípős mondatok, dobjon meg nyugodtan minket egy kemény kővel.

 
süti beállítások módosítása