Top4 megalol albumcímek 2009

A legmókásabb legbénább idei album cím várományosait szeretnénk összeszedni nektek, hogy majd amikor a szilveszteri metalházibuliban éppen virslit hánytok az erkélyről eszetekbe jusson mi lehet még ennél is viccesebb.
Egészen könnyű dolgunk van, hisz a Művészek idén sem zárták kalodába szárnyaló fantáziájukat és csupa halálosan komoly szövegi koncepcióval terrorizáltak minket 2009-ben.

1. Animae Capronii - Black swans cry blood-red tears under the white moon Zseniális, nem? Simán hozzá lehetett volna még rakni, hogy 'green grass' 'blue sky' vagy 'yellow submarine', de így se piskóta maradjunk annyiban. Egy termékeny, de tökismeretlen olasz egyszemélyes blackzenekarról van szó egyébként és ezzel azt hiszem minden érdekeset el is mondtunk.

2. Bunyós Pityu - Mátészalka után Volt már nálunk erről egy alapos lemezkritika is, de nem szabad kifelejteni ezen össszefoglalásból sem. Egyértelműen debil a címadás, hisz minden normális ember (a többi meg aztán pláne) jól tudja, hogy Mátészalka után Kocsord következik, csak át kell menni a Kraszna hídján.

3. Katatonia - Night is the New Day 'Ikszdé', ahogy az egyik kollégánk mondaná miután pendrive-ról sikeresen telepítette az ubuntut a gépére. Képzeljük magunk elé a sötét svéd világot, ahol ultrarövidek a nappalok, a rénszarvasok is csak fagyállót mernek inni, és teljes az elszigeteltség. Ebben a lelkileg megnyomorított helyzetben összeülnek a zenekar tagjai egy közös vodkázásra, felmelegedésre és kiagyalják a következő albumuk címét. Röpködnek a keserű ötletlabdacsok: 'Estebéd', 'A délután később jön el, mint a délelőtt, ha most reggel van', 'Hajnalban még a nap is más', 'Ki korán kel, aranyat lel'. Nem is érdemes folytatni miért ez a legbénább ide cím, hogy 'az éjszaka az új nappal'.

4. Thy Catafalque - Róka Hasa Rádió Az egyetlen igazán vicces lemezcím. Különdíjas abszolút, simán lehet vele menőzni bármilyen csajtársaságban. A bölcsészbulák (gondolkodásra késztet, hogy melyik a kakukktojás a három közül és mi a mögöttes filozófia) ugyanúgy készen lesznek tőle, mint a helyi agronómus lánya. Rókára fel!

 
süti beállítások módosítása