How Much Is The Fi$h!

Korunk és hazánk legegyedibb popmetal bandáját, azon belül is annak énekesét, Kovács Fish! Krisztiánt kértük fel, hogy meséljen az új lemezükről, turnéterveikről és a hazai zenei életről, ahogy Ő látja.

- Mi az a két dolog amit büntetlenül összetörnél a földön? - A mai napon a Kistehén bármelyik két kiadványa. A tegnapi próbán a basszer Zsolti volt az egyik, a másik Ava Devine szíve.

- Szoktad hallgatni a saját lemezeiteket? Ha igen, képes lennél rá, fordítva is meghallgatni azt, felfedezve a sátán erejét? - A megjelenéskor párszor meghallgatom, mit basztunk el, a sátán üzenetében pedig biztos nincs annyi felesleges vessző, mint a kérdésetekben. Még fordítva, keresztben sem.

- Hány megabites sávszélt használtok pornóletöltésekkor? - Nem vagyok egy McGyver és a hálót wifin nyúlom a szomszédtól, szóval fogalmam sincs. Ha úgy szaggat a pornó, mint egy Helmet riff, akkor az jól is van úgy. A többiek házasok.

- Meg lehet a zenélésből élni vagy muszáj a Szigethajón jegyet szedni hajnalban, hogy meglegyen a betevő falat? - Két éve nem szedek jegyet a Szigethajón, ami kurvára nem azt jelenti, hogy megélek a zenélésből. A zenekar többi tagja semmilyen jegyet nem szedett sosem, de ugyanúgy nincs pénzük. Iskolai pedellus, önjelölt dj, pornószinkronrendező és díszhaltenyésztő, ezeket tudjuk jelenleg felmutatni másodállásként.

- A 'myspace-házrész' rímpár józan vagy tudatmódosult állapot szüleménye? - Úgy jöhetett, mint Lukács Lacinál az 'arabokra-darabokra' rímpár...ergo nyilván józanul. Miután nem raktam rendet a szobámban.

singing-fish-krisztian2
- Lénárd Lacit (Metal Hammer) ismered? Tőle ered az a mondás, hogy 'ez senior hal szint', ha valamit az olcsósággal és a gagyival akar azonosítani. Illetve a szívébe hatolt a Headbanger's Ball-os szereplésed, amit mélységesen elítélt minden fórumon. Metalos az ilyen? - Az önkritikát és a humorérzéket biztos lehet kapni pult alatt a Hammer boltban is, nem tudom. A vicc az, hogy 1987-től kezdve a mai napig vásárlója és olvasója vagyok a magazinnak, mert szórakoztató, ráadásul több száz közös kedvencünk lehet a fent nevezett úriemberrel, de szerintem ezeket nem fogjuk megbeszélni. Ha az idézett metalzenekarok jót röhögtek a műsoron - márpedig igen -, akkor nem biztos, hogy így kell lereagálni, ha valaki nem ért valamit. Az ördög ügyvédje meg amúgy is Johnny Depp, ha jól emlékszem.

- A blackmetal mennyire áll közel hozzád? És miért nem? - 15 éves koromban apám meglepett egy mátrixnyomtatóval kirakott 4 méter hosszú Bathory felirattal, ami a szobám dísze volt hosszú ideig, illetve volt Venom pólóm is. A zenekar többi tagja nem nagyon élte a blekket, de én is lemozdultam másfelé, a 90-es évek kifestett brigádjait sosem hallgattam, nem is érdekel.

- A király utcai divatboltban milyen gyakran fordultok meg? - Amíg ruhával támogatták a zenekart, úgy kéthavonta, ma már nem jellemző. Tudod, punkrockerek vagyunk, szívesen fogadunk mindent. A többiek házasok.

- Miért bántja mindenki az emósokat, mikor ők pont erre izgulnak fel? - Ez olyan lehet, mint amikor a mazochistát direkt nem verik.

- A how much is the fish poént hányszor kaptátok már meg eddig és mit csináltok általában a kérdezővel? - Most vetődött fel először és szerintem gratulálunk az eredetiséghez.

- Melyik lenne kínosabb: a Barátok Köztben szerepelnetek vagy egy grindcore fesztiválon? - Egy Gorezone esten Berényi Miklóssal a dobok mögött. A második Tildát viszont inzultálnánk az öltözőben, ha lenne. A többiek házasok.

- Melyik bandát utáljátok kishazánkban a legjobban a Saint Petrolon kívül? - Faith No More Tribute, Good Time Boys, MZ/X. Indokolatlan mind.

- Szerinted mennyire gáz/menő az autodafe név? - Semmi értelme, de biztos fizetitek a domaint, szóval maradjon. Az a 10 olvasó meg csak megszokta már.

Köszönjük az interjút!

 
süti beállítások módosítása