Ansur – Axiom (2006)

Bonjour bájos Hölgyek és Urak!

Az Ansur tánCZenekar maga a valósággá vált blackmetal klisé, és már ettől a puszta ténytől rendkívül szimpatikus és ellenszenves egyszerre. Az ejaculatio praecox soha vissza nem érő gyönyörteljes korszakában ez a csapat képes volt a legapróbb részletekre kiterjedő, gyomorforgatóan gyönyörű átváltozásra, ennek eredménye pedig itt mutatkozik ebben a cseppet sem tökéletes, zsibbasztóan terjengős és rút matériában, melynek neve Axiom.

Igaz a hír, az albumot Darkthrone felvarrós norvég tinédzserek rögzítették személyi számítógépre, az egyetlen valós muzikális sejtés birtokában lévő zenekari tag, a Gitáros pincéjében, Mad Max mozik és némi tudattágító hatására, a 2005-ös év fájdalmasan szürke tanítási szüneteiben. Gyanús kellett volna legyen a szülőknek, hogy nevezett Gitáros figyelmét már ötévesen a Pink Floyd Breathe-jének alapriffje kötötte le a Varázsceruza tanulmányozása mellett, és hogy a cseperedő gyerek dél-koreai kiadóval levelezik, akik majd szárnyuk alá veszik a Kultikus Demo-t (megtörtént)… nem is folytatom, a pikáns részletek ma már a bulvár csontkollekciójának részét képezik.

Az Ansur rögtön az első albumával igen közel jutott az Emperor által keltett zenei örvényhez, mely eleve elrendeltetettséget sugall, de dulván. Legalább egy embert ismerek, akit ez szintén a padlóla küldött le, ami meg is feleltethető jelenkori honi ismertségükkel (gy.k.: a banda kultikus, ne kelljen már kétszer mondani). Bizony, a sráczok műfajok felett alkotnak, de legyen Nektek progresszív black a kulcsszó, annak úgysincs értelme. Ha egy másnapos hajnalon a vécécsésze előtt imádkozó havernak el akarjuk magyarázni az avantgarde mibenlétét, legyen közel ez a korong. A hatás nem marad el.

Amint már pedzegettem, erről az anyagról a maga hibáival együtt legfőképpen azért érdemes megemlékeznünk, mert egy olyan folyamatot indított el, amelynek végpontjában sápadtvörösen villog az ADNEGEL szó. Az Axiom sztorit tavaly a szinte tökéletes Warring Factions folytatta, jelenleg pedig ismét stúdióban találjuk a csapatot. A lényeg: aki kivárja a harmadik albumot, amit az underground maszturberek kollektíve nyalnak majd fényesre, az bizony már sosem lehet menő. Ne kövesd el ezt a hibát, mert W. Axl Rose személyesen ujjaz meg érte.  Myspace a jóbarátod.

 
süti beállítások módosítása